„На ултиматуми не отговарям. Още по-малко на ултиматуми от хора, които сами си признават, че са нарушили закона, но призовават за законност и почтеност“.

Това заяви Виктория Василева от партия „Величие“, която е и заместник-председател на Народното събрание (НС) по повод искането на Ивелин Василев тя и Николай Марков да бъдат изключени от партията.

„Имам предвид Ивелин Михайлов“, уточни тя в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Не съм говорила с никого от ръководството на партията“, посочи тя.

Ивелин Михайлов отвърна на удара! Разкри какви са ги вършили Марков и Василева на среща по тъмна доба

По думите ѝ, Михайлов е обикновен член на партия „Величие“.

„По същия начин аз мога да поискам изключване на г-н Михайлов, това струва ли ви се нормално?“, попита Василева.

„Не може един човек, да е по-голям от идеята, която е обединила много хора и е спечелила едни избори“, заяви тя.

Вероятно отиваме на нови избори есента. Тогава може би най-добре ще си проличи чии са гласовете, които са вкарали „Величие“ в българския парламент“, допълни тя.

По отношение на твърденията на Михайлов, че върху партията е имало натиск за подкрепа на Рая Назарян за поста председател на парламента, депутатът заяви: „Натиск е имало. Отвън и отвътре – това са две съвсем различни неща.

Това, което повлия най-много на групата, беше натискът отвътре. От Михайлов“.

„Нямам намерение да свеждам дискусията до болни фантазии и амбиции на един човек“, каза тя относно твърденията на Михайлов за подкупи и това, че Николай Марков нямал пари за едно кафе.

Василева заяви, че не може да коментира качествата и „семплия ум“ на Ивелин Михайлов, тъй като не го познава.

На въпроса дали се движи с охрана, заместник-председателят на парламента отговори: „Нали не очаквате да ви кажа в студиото дали съм с охрана, за да подпомогна престъпниците?

Получих доста заплахи и то не особено приятни. Знам много добре откъде идват. В момента органите на реда извършват разследване“.

Виктория Василева от "Величие" извънредно пред БЛИЦ: Знам кой иска да ме убие!

Попитана дали заплахите идват от „другата страна“, тя каза: „За мен няма страни. За мен има проблем един човек“.

„Върху мен не е упражняван никакъв натиск. От самото начало съм полагала усилия групата да не се чувства разединена или служеща на различни интереси“, каза тя относно твърденията за упражняван натиск за гласуване по определен начин в парламента.

Василева заяви, че също е чувала историята, че хора от „Величие“ са били държани заключени в помещение: „Били са извикани на среща, но са били изолирани в една сграда без телефони, без достъп до външния свят.

Доколкото знам е било в Историческия парк. Не съм присъствала. Така съм чула“.

Тя отрече „Величие  да са „се целели“ в електората на „Възраждане“.

„По време на цялата кампания Михайлов твърдеше, че няма нужда да имаме мнозинство в парламента, за да си свършим работата като народни представители. Вчера в интервю той каза, че ни трябват поне 150 депутати“, изтъкна тя.

По отношение на предстоящото заседание на парламентарната група на „Величие“, на което трябва да се реши ще бъде ли изпълнен ултиматумът на Ивелин Михайлов, Василева заяви: „Готова съм и да се разпадне групата, готова съм и да се запази. Положила съм усилие да не се разпадне“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!