"Продължаваме промяната" разкри истинското си лице. Партията на Кирил и Асен, която се биеше в гърдите, че настоява за въвеждане на независимо разследване на главния прокурор, бойкотира и провали въвеждането на специален механизъм за това.

След като цял ден парламентът гледа промените в Закона за съдебната власт, извади следствието от прокуратурата и въздаде принципна възможност да разследване, довършването на механизма с поправки в НПК бе провалено поради липса на кворум.

В парламентарната почивка преди разглеждането на механизма в пленарна зала Калина Константинова от ПП свика заседание на комисията по електронно управление. Д-р Антон Тонев, също депутат от ПП, пък събра здравната комисия.

При старта на пленарната работа обаче двете комисии продължиха да заседават в нарушение на правилника. Той не позволява заседания на комисии по време на пленарна дейност.

Липсата на голяма част от депутатите стана причина за проверка на кворума, при която се оказа, че в залата няма достатъчно народни представители за продължаване на заседанието и то бе закрито.

Минути по-късно окончателно лъсна саботажът на "Промяната". Депутатите й обясняваха, че не са нарушавали правилника. Двете комисии били коректно разпуснати, но останали да си заседават в "неформални разговори".

Калинка Константинова е скритата лимонка на Гешев в Народното събрание, коментира за "Стандарт" Хамид Хамид.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук