Най-слабият и скандален правосъден министър в цялата българска история Христо Иванов клейми прокуратурата, но трябва да й бъде безкрайно задължен, че му позволи да се измъкне сух от аферата с четирите му различни подписа под официални документи.
Скандалът гръмна преди повече от година, когато Иванов все още командваше правосъдното ведомство.

Тогава факсимилета от четири заповеди, подписани от него по четири различни начина, бяха изпратени до главния прокурор Сотир Цацаров от Гражданско движение „План Б“.

"Тези факсимилета от документи предизвикват сериозни смущения относно администрирането и документооборота в Министерството на правосъдието (МП), ръководено от Христо Иванов", посочиха от движението в сигнала до обвинител №1.Подписите, поставени под отделните заповеди, издадени от името на министъра, никак не си приличат един на друг. Разликите между тях са очебийни.

"Изглежда, че се касае за четири различни подписа на едно и също лице", посочиха в писмото си до Цацаров активистите на „План Б”.
Те приложиха и копия от Заповед за прекратяване на служебно правоотношение и от други три заповеди под номера ЛС-04-25/13.01.2015 г.; ЛС-04-1893/2.12.2014 г.; ЛС-1304/12.08.2014 г. С първата се урежда обезщетение на освободен служител, а с останалите се упълномощават съответно главен експерт, главен секретар и шефове от финансовата дирекция на ведомството да боравят с удостоверенията за електронните подписи и да се подписват под касови и банкови разходи, заверки на бележки за доходи, трудов стаж и още книжа, изисквани от Агенцията по заетостта, националната статистика и други институции.

"Настояваме прокуратурата да приложи правомощията си, като извърши експертиза на оригиналите, за да се установи дали подписите, положени под тези заповеди, са на министъра на правосъдието Христо Иванов. Считаме, че следва да бъде потвърдено дали на въпросните дати, на които е изразена волята на принципала на МП, Иванов е бил в сградата, в столицата и в страната.
Това е важно, защото ако подписите не са положени от едно и също лице, а именно от него, това говори за нещо страшно, касаещо действието на министъра и подопечните му лица, натоварени със съдебната реформа", призоваха от неправителствената организация.

Последва разследване на в. "Труд" по темата. И прокуратурата започна проверка.

Именно тогава Христо Иванов превърна главния прокурор Сотир Цацаров в мишена на атаките си. Малка, но важна подробност в случая е, че Христо Иванов се подмазваше на обвинител №1, когато двамата бяха на едни и същи публични събития. Но веднага след това търчеше в изданията на приятеля си Иво Прокопиев и безпочвено нападаше държавното обвинение.
 
Христо Иванов търсеше близостта на Цацаров и го обсипваше с ласкателства, а сега го е превърнал в мишена

Иванов, наричан още и Пинокио, демонстрира двуличието си и по време на цялата си обществена дейност. Преди да влезе във властта, той обяви Цветан Цветанов и Бойко Борисов за мутри и посочи, че смисълът на влизането му в политиката е да ги извади от нея.

След като стана част от кабинета Иванов публично демонстрираше топли чувства към Борисов и Цветанов, а след това сипеше интриги в правителството и громеше страната ни пред европейските институции.

Още се помни и друг негов скандал - аферата с "военното НДК"

През есента на 2014 г., дни преди да се състави ново правителство, става ясно, че служебният тогава министър Иванов е скрепил с подписа си сумата от 617 000 лв., която трябва да бъде изплатена на архитект Бакалов, който е ръководител на проекта, и фирмата, проектирала сградата на Военното НДК.
Разследване на медийте установи, че е изготвено становище от две дирекции в Министерство на правосъдието, които сочат, че архитектът няма авторски права по проекта, свързан със сградата на Военното НДК.

Становището е изготвено още преди Правосъдното ведомство да пусне скандалната обществена поръчка.
Отделно има и направено запитване до отдел Патентен в Министерство на културата.
Оттам също дават заключение, че архитект Бакалов няма авторски права.

Става ясно също, че в договора, който навремето Бакалов е сключил с отбранителното министерство, има отделна клауза, в която е записано, че той получава хонорар за същата дейност.
Излиза, че Бакалов взима на два пъти огромни суми, но за една и съща дейност. Така над 600 000 лева отиват в джоба на архитект Бакалов с любезното съдействие на министър Христо Иванов.

Недоумение буди и факта, че министерството първоначално завежда дело срещу архитект Бакалов за авторските му права за Военното НДК, но след намесата на Иванов нещата се обръщат на 180 градуса.

За момента няма данни, че Иванов ще попадне под ударите на закона. Вместо това, Иванов се е заел да прави партия с приятелите си от кръга "Агнешките главички".

Психолози са на мнение, че Христо Иванов трябва да бъде освидетелстван, защото в поведението му се наблюдава патология. Той е в състояние да обсипе с комплименти най-различни хора, а минути след това да им забие нож в гърба с долнопробни интриги.

Подобно е поведението и на неговия приятел Радан Кънев, който бе оставен в публиката при учредяването на новата клика на "Агнешките главички".

Така прислужникът на Костов отново няма да се добере до мечтата си - да стане премиер НЯКОГА. Това НЯКОГА всъщност ще е НИКОГА.