Противници и поддръжници на президента Румен Радев от Бургас влязоха в челен сблъсък в района на Морска гара, пише Флагман.бг. На входа на военноморското учение „Бриз 2020” от рано тази сутрин са десетина човека, които настояват за оставката на държавния глава.

Сред тях лесно разпознаваеми са няколко знакови фигури на ГЕРБ от младежката структура. Около 08:15 часа срещу протестиращите се запъти друга група, водена от Асен Бонджев и Стефан Петров – Машината.

 

Малко по-късно президентът Румен Радев пристигна в Бургас за Деня на високопоставените гости на военноморското учение с международно участие „Бриз 2020”. В 08:45 часа той бе посрещнат на Морска гара от демонстранти. Те мощно го освиркаха с викове "Оставка", "Рубладжия", "Червен боклук" и "Разединител".

Държавният глава премина на метри от протестиращите. Не се спря да говори нито с тях, нито с петнайсетината човека, които бяха дошли в негова подкрепа. 

Президентът Румен Радев бе посрещнат на входа на морския терминал от вицепремиера Красимир Каракачанов. Двамата поддържаха добър тон. Радев дори се пошегува с военната униформа на Каракачанов и каза, че много му отивала.