"Ето я сега новата "коалиция на желаещите" на ген. Колин Пауъл за Иракската война. Винаги се търси мотивът на едно престъпление. Не виждам какви са мотивите на руската страна по казуса "Скрипал". Това каза президентът на България Георги Първанов за експулсирането на руски дипломати от европейските държави в ефира на bTV.

И продължи: "Когато започна войната в Ирак, като президент бях против, направих негативно изказване. Сега това не е просто грешка, може да има тежки последици. Не мога да се съглася, че каквото каже Тереза Мей, трябва да козируваме".

"На Шипка преди време, когато бяхме с Путин, изразих признателност към Русия и аз също произнесох същия този абзац - за румънските, финландските и други войници, загинали за свободата ни. И никой не ми е казал нищо. Допускам, че някой е подвел руския партиарх, някой, превъзбуден от ситуацията", допълни той.

"Разочарован съм от европейските политици на срещата във Варна. Те стояха твърде свенливо. Туск прочете нещо силно извинително към Ердоган, предварително написано", каза още Първанов, който смята турския президент за голамия печеливш от срещата.