Министърът на вътрешните работи свика Националния щаб във връзка с прогнозите за обилни валежи. Заседанието се провежда по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Участниците в заседанието ще обсъдят предприемането на превантивни мерки.

Според прогнозите на синоптиците през следващото денонощие, с преминаването на средиземноморския циклон „Филип“, времето в страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област - значителни. В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15°; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

В северозападните райони ще проникне студен въздух и максималните температури ще са около 6-7°; вятърът ще отслабне. Минималните температури също ще са в широки граници – от около 2-3° в Северозападна България, до 12-13° в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще продължат.
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.