Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще изрита от властта още един от приближените до Цветан Цветанов партийни дейци, научи ексклузивно БЛИЦ от два независими източника.
Главата на ямболския кмет Георги Славов всеки момент ще усети хладния допир на премиерската гилотина.

Поредица от цели 5 обвинения и дълги години влачене из съдебните зали белязаха противоречивото управление на Славов, което с много уговорки може да се нарече посредствено.

Вместо да развива и модернизира Ямбол, Славов допусна симпатичния град да се превърне в територия с продупчени като кратери улици и подчертано ромско население.

Ромската махала в Ямбол се превърна във визитна картичка за проваления кмет на града Славов, който не крие дружбата си с Цветанов

През последните години Славов се ползваше с личната благословия на Втория в управляващата партия Цветан Цветанов, който ловко го измъкваше от конфузните ситуации.

На всичкото отгоре Цветанов хвалеше сринатото управление на Славов, като казваше, че е постигнал "Видими резултати". Разбира се Цветанов може да е проявил и чувство за хумор, но то не бе разбрано от бедните жители на Ямбол, който са оставени без общинска закрила.

На предстоящите избори, обаче Борисов е твърдо решен да бие топовен шут по Славов и да го запрати на политическото бунище, някъде около костите на "Агнешките главички", които се въргалят в калта.

По този начин Славов ще последва съдбата на друг любимец на Цветан - Иван Тотев от Пловдив, който е заменен с далеч по-удачния кандидат Здравко Димитров-Зико.

Същото се случи и с друг от Цветановото котило в Русе. Както БЛИЦ предвиди много преди събитието - Пламен Нунев обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат в областния град.

В същото време Цветанов е много разочарован от чистката на хората му и не е изключено да готви студено отмъщение по време на кампанията за избори на кметове и общински съветници, за да покаже, че неговата роля е незаменима.