"ДПС е първата политическа сила, която настоява да излезе цялата истина за приватизацията в България. Разгледахме внимателно законовите рамки и след проверка установихме, че Конституционният съд определя давностен срок за този вид сделки. За това с колегите Делян Пеевски и Хамид Хамид ще инициираме съответните законодателни мерки, с които да се даде правен инструмент на контролните органи да разследват сделките по раздържавяването", заяви пред БЛИЦ Йордан Цонев.

Припомняме, че депутатите Пеевски, Цонев и Хамид внесоха законопроект за банковата несъстоятелност, който цели да спре вторичното разграбване на активите на КТБ.

На въпрос на БЛИЦ кои според него са най-скандалните и грабителски приватизационни сделки, Цонев бе лаконичен: "Нашата цел е да дадем правен инструмент в ръцете на държавните контролни органи с помощта, на който те ще стигнат до сделките, които са нанесли най-големи щети на българската икономика".

Сред най-фрапантните сделки по времето на Костов са "Кремиковци", БГА Балкан, Каолин, Винпром "Дамяница" и много други. Това е и причината "Агнешките главички" и главатарят им Костов всеки ден да заливат публичното пространство с лъжи и фалшиви новини. Законодателните поправки подготвени от Пеевски, Цонев и Хамид, ще разплетат множество корупционни възли, за да могат българските граждани да разберат как са били мамени години наред от Костов и неговите ортаци.

Ивайло КРАЧУНОВ