„БСП се опитва да използва проваления си неделен пленум като разменна монета за случая с АЕЦ "Белене”. Това е нелепо и не е национално отговорно поведение”, заяви пред БЛИЦ Димитър Главчев, зам.-председател на Народното събрание.
Депутатът от ГЕРБ заяви, че в деловодството на парламента не е постъпвало искане за свикване на извънредно пленарно заседание по темата за атомната централа, каквото анонсира Корнелия Нинова преди минути.
 
„Подобно искане е отправено на 25 юли. Оттогава досега БСП не са се поинтересували от този въпрос, а сега почти месец по-късно им се вижда, че е много спешен. Явно искат да изместят темата с отложения си пленум", подчерта Главчев и припомни, че по закон, за да се свиква извънредно заседание на НС са необходими поне 48 подписа на народни представители.
 
"Ситуацията ми напомня на случая с известната картина „Опять двойку”. Корнелия Нинова може да е изпратила писмо, но до турския султан. Темата за АЕЦ „Белене” е отговорна и призовавам по нея да се подхожда с необходимата сериозност", посочи Главчев пред БЛИЦ.
 
Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ