Докато ръководството на РБ се срещат с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, Радан Кънев даваше изявления в кулоарите на парламенат. Официално темата са приоритетите през новия политически сезон и обсъждане на разминаванията по външнополитически въпроси. Според източници от блока обаче е възможно там да се обсъди и въпросът с евентуална обща кандидатура за президент.
„Бях поканен вчера, благодарих, но казах, че няма да присъствам. Не участвам във формати на мнозинството", обясни Кънев. Възможността да се обсъжда общо участие той коментира така: „Аз внимателно слушах премиера Борисов днес (пред bTV – б.а.), той потвърди, че в ретроградния Меркурий няма да има кандидат на ГЕРБ. Не мога да си представя как се обсъжда обща кандидатура без име. Така че по пътя на логиката и здравия разuм изключвам такава възможност".
Отхвърли и версията да се обсъжда евентуална подкрепа за кандидата на ГЕРБ от страна на РБ заради липсата на конкретно име. „Обсъждат се кандидати, а не въпросителни", посочи Кънев, цитиран от "Стандарт".

Той бодро съобщи още, че реформаторите са се разбрали на 90 % за самостоятелен кандидат на блока. На лидерската среща вчера не е забелязал да има различия.

Не се притеснява от ниския процент доверие, който дават на РБ социологически проучвания - едва 3.2 %. "Толкова ни даваха и на парламентарните избори", оптимистично заяви той.