8 километра ни остават и за една седмица предполагам ще свършат. Не знам колко е финалната сума. Огромен строеж е това. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод строежа на ограда на границата с Турция в ефира на bTV.
„Понеже Валери Симеонов ходи често на границата с Турция, ние имаме човек от управлението, който следи нещата там”, заяви Борисов. 

Премиерът коментира и нападките от Радан Кънев. 

„Колегата Кънев е с най-тежка позиция, хем иска да е в опозиция, хем има 5-6 министри в управлението. Не знам как се случва това”, заяви Борисов и каза още: Разбирам, че искат да се качат на политическата вълна, нещичко да кажат. Няма какво да кажат. Минаха стрес тестовете за държавата 3% ръст в икономиката. Ние за 10 или 20, или 30 джипа имаме пари. Близо 13 милиарда има във фискалния резерв. Всеки лев го множихме, при една стабилна финансова система”, поясни той. 

„Мога да бъда много по-лош когато съм ядосан, отколкото тези бабаити, ще подскачат на Европа”, заяви още Борисов. 
„Колко е дългът на Италия 120 %, Франция 100% дълг, на 3 % отива Германия дефицит. Това означава, че няколко години Европа трябва да работи, без да плаща пенсии, заплати, за да се изчистят тези задължения, предположи премиерът.

Той коментира и оглавяването на щаба от него за европейските преговори. „ Кунева пак ще ръководи, но щабът ще го оглавя аз. Но рамката ще е тази, за да бъдем консолидирани и рамката ни е да ясна”, каза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!