Не се меся в работата на правоохранителните органи. Справедливостта не е възтържествувала, докато няма присъди. Не мога да кажа дали ще има още арести. Това заяви президентът Румен Радев в Стара Загора по повод ареста на Бойко Борисов.

На въпрос дали арестът на Борисов е отвличане на вниманието от посещението на американския министър на отбраната, Радев каза, че за това трябва да се попита премиера.

Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците.

Нашата основна задача е да не допуснем гражданите, стратегическите ни обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на териториите на съседни държави падат дронове със заряди. Ние не трябва да допуснем това да се случи на наша земя, каза той.

Категоричен е също, че решение за ПВО трябва да се вземе от парламента. "Всеки, който вземе това решение, трябва да излезе пред хората и да обясни риска и цената на това", каза той.

Президентът очаква след срещата с Лойд Остин МС да даде ясна информация.

Радев пак повтори, че предоставянето на ПВО е въвличане на България във взимане страна в тази война.