Бивши министри от кабинета "Борисов" и симпатизанти на ГЕРБ очакват пред сградата на ГД "Национална полиция" развитие след акцията и снощния арест на бившия премиер.

Те протестират срещу задържането на своя лидер, а по-късно недоволството им ще се премести под прозорците на Министерския съвет.

"Една година се върти само думата "корупция", без нито едно доказателство. Всичко в една нормална държава се прави с доказателства. Да чакаш да стане вечер, да извършиш арест в Банкя пред детето - това не се прави в цивилизованите държави.

Една година се дават показания, да го извикат в полицията и ако имат доказателства - да действат. Тази държава се мърси без доказателства. Ако няма доказателства, това е по-черна от черна акция", заяви Вежди Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на културата определи премиера Кирил Петков като "харвардска грешка". И прогнозира, че кризата в страната ще се задълбочи.

"Тази акция не работи добре за тях - в тежка криза, когато българинът гладува и ще продължи да гладува. Инфлацията я докара Слави Трифонов", заяви още Рашидов.