Две кризи - здравната и мигрантската ще доминират през есента. Овладяването им изисква сериозна организация. 

"Служебното правителство успя да осигури необходимите финансови средства в страната, за да може тези пари да стигнат до болниците, границата и нуждаещите се, трябва НС да реши", добави той.

"Въпреки проведените задълбочени дискусии не постигнахме консенсус. Болшинството парламентарно представени партии считат, че дебатът за бюджета може да се води единствено в НС. Аз мисля, че това е въпрос на национална сигурност", каза той. 

По думите му няма консолидация на НС. 

"Има висок риск този парламент този парламент да не може да актуализира бюджета поради недостиг на време. Ако този парламент си тръгне, без да актуализира бюджета, няма да има средства за лекарства и консумативи, за медицинския и немедицински персонал, няма да може да бъде продължена мярката 60/40, няма да се изплаща месечна целева помощ на някои семейства, няма да има средства за усилване на охраната при държавната граница, няма да бъдат възстановени средствата на МВР, които ще вземем за ковид буфера", уточни той.

"Няма да се изплаща пълният размер на целевите помощи за отопление, няма да се изплаща пълния размер по механизма за лична помощ, няма да има индексация на пенсиите в условията на растящи цени", каза Радев. 

"В тази обстановка служебният кабинет ще бъде с вързани ръце, няма да може да ползва тези средства, а българите за пореден път ще изнесат кризата на своя гръб. 

В последните дни българите бяха шокирани от изтеклите записи от миналото лято. Това е ад, който заслужава вниманието на цялото общество, заяви Радев.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!