Атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Правителството, което назначих, просветли и пресече много схеми", добави Радев. 

По думите му някой цели да върне часовника назад.  

"По юридическия казус за Кирил Петков ще се произнесат съдиите от КС и то на базата на факти", добави той.

"Консултациите за връчването на втория мандат за съставяне на правителство продължават и днес", анонсира държавният глава.

"И на КСНС и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират всички предизвикателства, пред които е изправена страната", добави президентът.

"Очаквам това разбиране да се пренесе и като отговорност в парламента. Те трябва да актуализират бюджета, за да имаме достатъчно средства да посрещнем кризите. Няма смисъл от политиканско говорене, когато става въпрос за здравето на българите и пазенето на границите на страната", каза той. 

"Ще преценя според обстановката и според това как ще приключат консултациите и днес на кого да връча третия мандат. Днес имам консултации с няколко партии и това е много важно, защото касае именно и връчването на третия мандат", уточни държавният глава.

"Ще бъде безкрайно безотговорно, ако и този парламент приключи без съставянето на правителство и без актуализация на бюджета. Така ще оставят следващия служебен кабинет с вързани ръце", завърши изявлението си Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!