Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Валентин Радев с първи коментар относно разрасналия се през последните дни скандал с обществената поръчка на високопроходими автомобили за МВР.

Именно в неговия мандат продължава обществената поръчка за закупуването на автомобилите. 

"Към встъпването ми в длъжност на 04 май 2017 г. беше на лице приключена процедура за проведена обществена поръчка за доставка на автомобили - с Решение от 20 април 2017 г.

Решението беше в процедура по обжалване (делото в КЗК е образувано на 4.05.2017 г.) и има влезли в сила Решения на КЗК и ВАС. И двата компетентни органи са постановили решения, с които са установили, че не са налице нарушения при провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка.

Тези две решения ми дадоха увереност, че процедурата е напълно законосъобразна и аз, в качеството ми на възложител, бях длъжен да сключа договор.

След Решението на Върховния административен съд, като орган, осъществяващ съдебен контрол върху процедурите, възлагани по реда на ЗОП, не беше налице ни най-малко съмнение за наличие на нарушения, както и нямаше правно основание за не приключване на процедурата със сключване на договор", обясни депутатът във Facebook.

Защо и как служебното правителство е избрало този изпълнител и има ли нарушения, за които OLAF сигнализира, е работа на българската прокуратура. Политическите интриги по повод тази обществена поръчка потвърждават единствено безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат и подценяването интелигентността на българския избирател", добави още той.


 

Към встъпването ми в длъжност на 04 май 2017 г. беше на лице приключена процедура за проведена обществена поръчка за...

Публикувахте от Valentin Radev в Сряда, 3 февруари 2021 г.