Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на ЦИК поради оттеглянето днес на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. Консултациите ще се състоят от 8.00 часа на 7 май на „Дондуков“ 2, съобщават от президентството.

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс и утвърдените от президента правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на Централната избирателна комисия, на 7-и май от 09.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще проведе изслушване на предложените от парламентарно представените партии и коалиции кандидати за членове и ръководство на ЦИК.

Консултациите с парламентарно представените политически партии и коалиции, както и публичното изслушване на кандидатите, ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция на адрес: https://www.president.bg/static56/Online-video/

Припомняме, че по-рано днес на извънреден брифинг от ГЕРБ обявиха, че ще оттеглят кандидатурата на Красимир Ципов за шеф на ЦИК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!