„ГЕРБ не се бави с номинацията за кандидата си за президент. Това е стратегия. Ние сме мразеща държава и има една огромна машина, която веднага обработва помията и започва да бъде обливан с помия кандидатът. Човекът трябва да е консенсусен, обединител, интелигентен, професионалист, реализиран“.

Това каза пред БНР скулпторът и политик Вежди Рашидов.

По повод новия проект „Продължаваме промяната“ той посочи, че обявяването на търсене на почтени хора отново разделя хората.

Не е хигиенично да се самоопределяш за почтен. До вчера никой не познаваше тези хора, те са от три месеца на сцената. Там много пари играят. Те гонят отлива на онези, несигурните, които се лашкат. 

От тая сбирщина да правят почтеност... Почтеността не се казва, а се доказва като истината. Отправят много грешно послание в грешна държава. Ние сме лош народ... Да влезеш във властта, трябва да създаваш, а не да плещиш“.

Вежди Рашидов призна, че ГЕРБ са правили грешки, „което е нормално“.

„ГЕРБ е доста градивна партия. ГЕРБ все още много добре стои сред своите избиратели. От дългото седене настъпи омразата към Борисов. Бойко стана много мощен и силен. Кой премиер е бил три мандата“.

Според него не може всяко правителство да говори на ангро за корупцията.

„Масовото плюене в парламента е падение. Парламентът е градивно място, а не говорилня за хора с арогантен и невъзпитан език“, каза още Рашидов. И допълни, че не е мотивиран да се посвещава отново на политиката.

Вежди Рашидов коментира:

„Неприлично беше това, което стана между президента и Мустафа Карадайъ, като го попита коя е неговата родина. Това, че сме от етноса, нима ни прави по-малко граждани?! 

Родината е там, където са гробовете ни. Тук са моите майка, баща, баба ми, леля ми, брат ми. Всички в тази земя съм ги погребал. Тези 2 квадратни метра са моята родина, защото думата родина идва от думата род... Не е редно един президент да говори така“.

На 1 октомври Вежди Рашидов ще отвори в София галерия „Вежди“. Първата изложба ще включва и негови творби, създадени по времето, когато се лекувал от тежко заболяване.