„Много пъти обясних, че едно длъжностно лице в нашата страна няма да обявява лица, по отношение а които са използвани СРС-та. Ако някой си позволи този лукс, то ще извърши престъпление.

Така, че от нас не очаквайте да посочим лица. Но можем да направим и кажем други неща“, това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Коментарът му бе по повод думите му, че той има сигнали за незаконно подслушване.

„За разлика от изказалите се представители на други институции – например от бюрото за контрол на СРС-та, прокуратурата и други, мога да кажа:

Първо – да, има такива случаи, те не са един и два.

Второ – тези действия са били предприети от едни специализирани органи, по отношение на които на 45-то Народно събрание не му стигна времето да се занимае с тях.

Трето – проследяваните граждани не са само политически и обществени дейци, а и протестиращи граждани.

Четвърто – правната обосновка е едно престъпление, което в нашата практика няма място откакто е съставен Наказателния кодекс.

Как едни протестиращи граждани по улиците едва ли не са се подготвили да осъществят „събаряне на властта“? Може би това е едно от най-важните неща.

Доказателства има. Аз тези доказателства ще ги представя на новосформирания парламент и нека той да реши какво да прави“, казани се Рашков.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес на брифинга в Министерски съвет, където служебният премиер Стефан Янев даде отчет за работата на служебния кабинет, Рашков докладва за малко уволнени от МВР и конспирация в една служба.

„Има 9 сигнала за купуване на гласове, но не съм проследил какво се случва с тях“, каза той в отговор на това какво се случва със сигналите за купуване на гласове, които каза, че има.

„Онзи сигнал – той отдавна е предаден за проверка в една наша национална служба, но не знам докъде е проверката – аз не се намесвам“, каза Рашков във връзка със скандални изказвания, които направи преди време във връзка с бившия премиер Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!