"Критично и неоснователно е това твърдение. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза. Ще ги получите тези доказателства, че са използвани СРС-та. Една част от доказателствата ще получите още днес", това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по време на изслушването му с Народното събрание (НС).


Бойко Рашков, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Слушах ви внимателно. Колежке, ако обичате, бъдете малко по-внимателна и уважителна", изпусна си нервите Рашков след реплика от страна на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Ще ви обясня, че нищо не разбирате", продължи той, визирайки депутатката на ГЕРБ.


Десислава Атанасова, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

БЛИЦ припомня, че по-рано днес в НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смълча "Демократична България" (ДБ) за скандални обвързаности с олигарси и задкулисието.

"Не съм отговорил на актуални въпроси - за бежанци, за кадровите промени... запълва се парламентарно време. Е, сега ще ви дам доказателства", заяви Рашков.

"Има данни, че по отношение на някои граждани има наблюдения, продължили доста дълго време, създавайки съмнения за легитимността на срока. 

Особено интензивно са използвани тези способи след нахлуването на прокуратурата в президентството", необяснимо заяви Рашков, който допълни, че имало "опити за преврат за насилствено превземане на властта".

"Когато бе през 1996-97 година, сградата на Народното събрание (НС) бе обсадена. Тогава нито един прокурор не си помисляше, че се извършва престъпление срещу републиката. А сега протестиращите от центъра на София са квалифицирани точно така", допълни той.

"Защо не прочетете закона за СРС-тата, преди да поставяте въпроси в НС", така Рашков продължи да шикалкави и да не отговаря какви са точните доказателства, които имат за послушване и кои са подслушваните хора.

"Аз не се казвам Цветан Цветанов. Извикайте си дясната ръка на таралежа", отсече Рашков. БЛИЦ припомня, че преди дни лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се ядоса на Рашков и го сравни с интересна притча, свързана с таралежа, но малко след това се извини.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!