Шефът на „Демократична България” Христо Иванов тича след Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Иванов ще оглави листата на градската десница и в Пловдив, за да влезе в челен сблъсък с лидерите на ГЕРБ и БСП. С тях щурмовакът ще се бори и в 25 МИР в София.

Междувременно стана ясно, че в листите на „Демократична България” тлее напрежение, защото хората на Иван Костов от ДСБ с лидер ген. Атанас Атанасов, са превзели челните позиции в списъците. За дясната ръка на Христо Иванов – Иво Мирчев, е оставена първата позиция в Бургас.

Атанасов ще е водач в София, съобщи „Флагман“. Във Велико Търново листата вероятно ще поведе адвокат Калоян Янков, общински съветник от ДБ в града. За Плевен фаворит остава Найден Зеленогорски, който е външен за коалицията. Той бе дясна ръка на Меглена Кунева в ДБГ.

Атанасов наскоро публично призна, че разговорите за листите са трудни. Очаква се той да води и във Варна. ДСБ ще получи още водаческо място и в Сливен, където от години разпознаваемо лице е Димитър Сяров – бивш областен управител от времето на Реформаторския блок.

Конституционалистът Атанас Славов от квотата на „Да, България“ щял да е №1 в Стара Загора. Общинският съветник от ДСБ в Кърджали Радослав Милев ще водач там. Катя Панева се очаква да е начело на листата в Хасково, а Людмила Илиева – в Габрово. Те също са от партията на Иван Костов.