Премиерът отговори на очакванията на хората да отвори темата за нова Конституция. Мисля, че ще се стигне до Велико народно събрание, но никой не знае колко ще продължи то и какъв ще е резултатът. Това заяви за Нова тв Емил Димитров, министър на околната среда и водите. 

"Тогава някой ще трябва да се грижи за хората, притеснявам се за тези, които ще седнат на моя пост", уточни той и добави, че те ще бъдат като лекарите от първа помощ, които биват бити, но на другия ден пак трябва да се върнат заради клетвата си, после пак ги набият, но трети ден отново ще се върнат на работа и пр. 

Запитан какво смята за мнозинството, атакуващо властта, че печели политическо време, Димитров заяви: "Добре, веднага да се саморазпусне, без да е ясно какво ще се внесе... Хем искате Конституция, хем не я спазвате. Не може непрекъснато да казваш: "Аз имам права, не ме интересуват твоите".

Помолен да коментира предложението за наборната военна служба, той отвърна: "Ако вдигнеш заплатата на 3 хил. лева, ще има конкурс за желаещи да влязат да работят. Хубаво е да има и ззадължителна. Но все пак и мъже, и жени трябва да ходят. Вие съгласни ли сте да идете на палатка заради патриотичния дълг?".

"Всичко, което може да помогне на тези, които са извън парламента, да влязат в него, е нормално да бъде използвано. Друг е въпросът, че ще влезем в една спирала, от която няма излизане и после всеки ще обвинява другия за това", уточни министърът.