До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на пътеката. По случая тече прокурорска проверка. Ще бъде изграден и информационен център с база на планински спасители. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.
 
По думите му никъде в България не се горят опасни отпадъци.
 
Той подчерта, че е притеснително състоянието на някои язовири по морето.

"Ако догодина няма вода по Черноморието, кризата с коронавируса тази година ще е като детска игра за туризма. Язовир "Порой" и язовир "Ахелой" трябва светкавично да се ремонтират. За целта са нужни 50-60 млн. лева", каза Димитров.
 
Той коментира, че голям екологичен проблем са заровените в земята преди години пестициди.
 
"Дал съм ангажимент към този премиер, към тази коалиция да помагам. Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на следващия. Докато съм на поста, ще се грижа за всички - и за тези, които ме подкрепят, и за тези, които протестират.

Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултата, какво правим. Хората искат държавата да функционира.

Цялата сметка - това, което се случва по площадите, някой я плаща, някой, който стои отзад. Въпрос на време е да разберем кой", каза още Емил Димитров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!