Да си богат не е нещо лошо. Когато си богат, да направиш нещо за своето дете не е лошо. Българинът обича децата, но страната ни е една от най-бедните в ЕС. Това заяви в "Здравей, България" депутатът Емил Димитров-Ревизоро относно акцищ "богатство".
"Толкова много скъпи коли и имоти будят подозрение. Съгласете се обаче, че ако главният прокурор не беше разпоредил проверка, щеше да има заглавия още днес, че крие всички богати хора в България", смята Ревизоро.

"Черни са парите от наркотрафик, точене на горивата или корупцията. Няма депутати, които да са имунизирани от проверката. Просто ще се гласува сваляне на имунитета им. Прокуратурата е взела наистина много правилно решение", добави той.

И това е интересно: Стана ясно колко много са баровците с луксозни коли в 5 града, които ще проверява прокуратурата 

"Ако държавата види, че имате необясними доходи, какво прави? Взима ви къщата и колата и ги продава на кого? Някой, който също има необясними доходи. Става въпрос, че е важна превенцията. Прокуратурата подходи правилно като даде тримесечен срок, за да се проверят наистина обстойно от къде идват доходите на някои хора", заяви Ревизоро.

Според него това обаче да имаш хубава кола или хубава къща само по себе си не е престъпление.

"Преди време моята къща ми я запалиха и изгоря. Има я в "Гугъл" изгоряла. Сега бавно си я правя с бетон. Хора се чудят, кой е този сектор на икономиката, че хората могат да си купят "Мазерати" и "Ламборджини". Това е работа в момента на прокуратурата. Добре е да има такива акции и то по-често", каза той.

"Истанбулската конвенция не е въпросът на въпросите. Всички българи са вярващи хора. Целият духовен клир се произнесе по един начин, трябва да се съобразим", каза той.