Никой не пожела да излъчи политическа кандидатура. Това ни е единственият избор. Това каза пред БНТ министърът на екологията Емил Димитров. 

"Спряхме се на експерт и на най-опитния в МОСВ за зам.-министър", поясни Димитров. По думите му, въпросът е бил обсъден с премиера Бойко Борисов и двамата са решили, че този път трябва да е някой от системата, за да може да навлезе бързо и да бъде одобряван от всички.

Както БЛИЦ съобщи, със заповед на премиера Бойко Борисов Славея Стоянова заменя на поста задържания зам.-министър Красимир Живков.

Димитров обясни, че това е тежък ресор и предстои много работа. Той дори вече предупредил Стоянова, че може да има атаки срещу себе си.

"В околностите на Червен бряг има две площадки, на които също открихме нарушения", каза той на въпрос за загробения боклук край Червен бряг.

Попитан дали в министерството все още има хора, които помагат за нелегалния внос, Емил Димитров каза: "В министерството се издават само нотификациите, контролът е по места. Министерството е от 1800 души. Познавам 7-8 луди, които до този момент пращат писма срещу всичките си колеги. Има си компетентни органи, нека те да видят за какво става въпрос. Ние съдействаме".

Министърът призна, че за 3 месеца Красимир Живков е вършел всичко, което му е било казано. Отказа да каже дали мисли заместника си за виновен.