Президентът един вид обяснява кое е нелегитимно. Законноизбраният президент започва да казва кой трябва да се маха и кое не е редно. На много места по света това би се тълкувало като държавна измяна, преврат. Така коментира министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро действията на държавния глава Румен Радев пред Нова ТВ.

Аз бях синя каска, балансьор и отговарях за комисията за олигарсите. Съгласих се да стана министър, за да се изкара мандата, поясни Димитров относно работата си като депутат. Той обърна внимание, че ни предстои тежка икономическа криза.

На въпрос дали би приел позиция в бъдещ експертен кабинет, Димитров каза, че би искал да се върне в парламента. Ревизоро определи себе си като компромисна фигура.

Той обясни какво би могло да направи еконимистерството относно измрялата риба в Стара река. Това е начин, по който се тровят реките. Ние имаме проблем със стари пестициди, те са опаковани в бидони, запечатани, обясни Димитров по повод разкритията за мъртвата риба, в която бе открито отровно вещество - ДДТ.

Това е отровен препарат за растителна защита, забранен в Америка и Европа, в това число и България, още през 70-те години на миналия век, както стана асно от разкритията. Ние има проблеми с водоизточниците, половината от тях нямат санитарно охранителна зона, подчерта министърът.

Той изтъкна какъв огромен риск носи това ако се пръска безконтролно в съседство с такава зона. Димитров обясни и какво може да направи екоминистерството.

Това, което можем да направим е да вземем от малкото пари за други обекти и да изнесем част от пестицидите от складовете и те да бъдат извозени в чужбина, каза Димитров.