Парламентарната анкетна комисия за изясняване на причините за жп катастрофата край Кардам, е напън да приеме свой заключителен доклад – обяви депутатът Румен Ангелов, който е член на същата комисия.
На два пъти крайният срок за изработване на анализа за инцидента край Кардам, в който се стигна до човешки жертви, беше удължаван, но този път всичко е окончателно – твърди народният представител, съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
Ангелов е на мнение, че на 8 октомври /сряда/ представителите на управляващите в анкетната комисия трудно ще могат да прикрият изводите за лошия мениджмънт и кризата в държавните железници.
По настояване на депутата е направено и проучване на финансовото състояние на БДЖ, което според него е една от причините за зачестилите инциденти напоследък.
Временната анкетна комисия за изясняване причините за пожара във влака София - Кардам беше създадена на 6 март, седмица след трагедията довела до смъртта на 9 от пътниците в композицията. Една от целите на комисията «Кардам» е проучване на нормативната уредба, свързана с безопасността на железопътния транспорт. Общо 13 народни представители членуват в нея и тяхната най-важна цел е да стигнат до истината за катастрофата. Председател на комисията е Камен Костадинов от ДПС. /БЛИЦ