Разбойническата и ментарджийска приватизация е избуяла и е била осъществена при правителството на десните, при правителството на Иван Костов. Това каза депутатът от БСП Румен Гечев в ефира на bTV,

Гечев също припомни, че правителството на Виденов нито е въвело работническо-мениджърската приватизация, нито е правило съществени промени в приватизацията, освен промяна в полза на работниците - че работниците могат да използват до 24 заплати.

„Какви промени прави правителството на Иван Костов? До тогава има ограничение, че най-малко 50%, този закон се въвежда при Филип Димитров, трябва да се запишат за работническо мениджърската приватизация. При Костов това се сваля на 20%. Това означава, че малка група, назначена, може да приватизира. Също имаше ограничение при акционерните дружества 20 на сто от капитала на дружествата да се изкупува от работници и мениджъри на предприятието, а тука се повишава – може да се купи цяло предприятие от отделен член на работническо-мениджърския колектив. Преди при Филип Димитров, Беров, Виденов можеше да се купят 20%, а сега може да се купят 33%“, каза още Гечев.

„Законът е приет 1992 година. По време на Беров и Виденов не е имало никаква съществена работническо – мениджърска приватизация. Голямата приватизация стартира през 96-а година, а работническо-мениджърската приватизация се разгърна при Иван Костов. По неговите правила. Законът е променен в полза на началниците в РМД-тата по времето на Иван Костов“, припомни също Гечев.

Той бе категоричен, че не е съгласен партията да носи отговорност за приватизацията на Иван Костов. Относно масовия фалит на банките по времето на Виденов, Гечев прехвърли отговорността на БНБ.