Доволен съм от кампанията на "Коалиция за България”, защото водим един честен разговор с хората, представяме кандидатите си и имаме една много силна листа, която ни дава самочувствие, каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов”, лидерът на АБВ, Румен Петков.

9 от кандидатите ни са до 35 годишна възраст и те излъчват енергия, но аз съм горд с това, че завършили с чужбина и са избрали да се върнат в България. Ние разбираме България и Европа така. Не знам как може да захвърлиш едно име и да го загърбиш по доста грубоват начин и после да кажеш, че някой го е взел. БСП сега си прави кампанията със сини плакати. Тяхното ръководство загърбва традиции и принципи и дори самата им партия и аз не разбира какво означава, че им крадем името, или гласоподавателите, да не би да имат нотариален акт на тези хора, каза още той.

Аз съм от тези, които са създавали "Коалиция за България” и нейния идеолог. Тогава на нас ни обясняваха, че трябва да е БСП, защото иначе няма да бъдат разпознати. "Коалиция за България” спечели президентски и парламентарни избори. Сега тези внушения, че името ще наклони избора са обида към българския избирател попринцип. Избирателят трябва да има свободата да направи своя избор, заяви Петков.

В българските избиратели няма съмнение, че "Коалиция за България” е лява партия и ние търсим лявата си реализация и перспектива. За съжаление, ние сме лявата формация на България, защото ние говорим за мир. Основните ни противници са десницата и ГЕРБ, както и БСП , категоричен беше лидерът на АБВ.