Основните политически играчи у нас избягаха от политическия дебат за това какъв президент искаме, а това е първостепенен въпрос, каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.
Само АБВ от политическите сили заяви подкрепата си за референдума. Народът трябва по достойнство да оцени отказа на БСП и ГЕРБ да проявят отношение към пряката демокрация, добави той. Гордеем се с нашите кандидати за президент и вицепрезидент, защото те направиха много съдържателна кампания. Стартирахме дебат за съдържанието на президентската институция още в началото на годината.

Направихме интелигентна, стегната и съдържателна кампания, която, за съжаление, не беше оценена по достойнство, посочи Петков. Заложихме на мажоритарния елемент.

Ивайло Калфин беше най-подготвеният кандидат за президент, но като че ли партийният вот надделя. Направихме силната оферта на българските граждани, но по една или друга причина тя не получи мащабна подкрепа, заяви Румен Петков. Той съобщи, че АБВ днес ще обсъдят въпроса кого да подкрепят на балотажа. Очаква се утре решението им да бъде оповестено.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА