"Имаме политическа криза в момента. Тази криза обаче няма да прерасне в парламентарна", увери в ефира на bTV Румяна Коларова. "Убедена съм, че новото служебно правителство ще е факт и преди Коледа. Имаме график и до сряда всички парламентарно представени партии ще дойдат в президентството. Трябва да се насрочи дата за следващи парламентарни избори", добави още тя.
"Няма как да се стигне дотам, че новоизбраният президент Румен Радев да свиква служебен кабинет. Датата за избори е свързана с много неопределености и зависи от много неща. Конституционният съд още не се произнесъл дали Росен Плевнелиев може да насрочи дата за нови избори. Парламентарно представените партии е важно как виждат датата за избори, 2 месеца след разпускането на парламента тя трябва да бъде насрочена.

"В момента това, което обсъждане с президента е референудмът и това как парламента ще гласува и откликне на желанието на хората. Това умуваме с Плевнелиев. Очаквам Патриотичният фронт да вземе мандата и да състави правителство", смята Коларова.

Тя добави, че президентът Плевнелиев е направил вече два служебни кабинета и че не му представлява трудност да сформира трети. Ако помните в кабинета на Марин Райков нямаше представители на ГЕРБ", така отговори тя по повод изказване на премиера Бойко Борисов, че ако някой от ГЕРБ отиде в служебния кабинет, да забрави за партията.

"Като политолог знам много добре какво означава понятието агнешки главички. Този лаф тръгна от времето, когато смениха Екатерина Михайлова с Надежда Нейнски, каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ