Един от най-яростните проводници на скандалния руски олигарх Малофеев - Христо Иванов продължава да бълва лъжи срещу неудобните на задкулисието публични фигури, вместо да търка затворническия нар.
Провалилият се като правосъден министър отново реши да изпълзи на бял свят, но не за да предложи конструктивна идея или да възнегодува срещу скандалните съдебни решения, които върнаха свободата на бандити като Йоско Костинбродския, а за да се опита да хвърли кал срещу кандидата за шеф на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.

За да подсили ефекта на компромата си, Христо Иванов обяви, че неговата секта "Дай, България" и още цели 4 партии са застанали като стена срещу Мавродиев.

Същият този Мавродиев, който като председател на Комисията по финансов надзор сезира ДАНС и прокуратурата за предполагаеми престъпления срещу Иво Прокопиев и длъжностни лица от "Булброкърс".

По това време Мавродиев бе един от малцината, които публично се опълчиха на приятеля на Христо Иванов - Прокопиев и свързаните с Фетуллах Костов грантаджии.

Петте партии, които сега са скочили срещу Мавродиев може би са единствените в света, които имат по-малко реални членове от националните си ръководства.

Избирателите тотално ги разобличиха на парламентарните избори и не ги допуснаха до Народното събрание.

Това не пречи на заченатите в лабораторията на Костов политически бройлери да обикалят телевизионните студия и да раздават морални оценки.

Те са толкова нагли, че получават тлъсти грантове от "Америка за България", а през устите им говорят скандални олигарси като Малофеев.

За жалост правосъдната реформа в България все още е мит. Което позволява на Фетуллах Костов да не е осъден за мафиотската приватизация, превърнала две поколения българи в просяци, а един от най-верните му поклонници Христо Иванов да се измъкне сух от аферата с четирите му различни подписа от времето, в което България имаше нещастието да й е правосъден министър.

Ивайло КРАЧУНОВ