Партията "Ред, законност и справедливост" /РЗС/ ще участва самостоятелно на предстоящите избори за евродепутати. Политическият съвет на ПП „Ред, законност, справедливост” е дал мандат на председателя на партията Яне Янев да започне преговори с други депутати в дясното пространство и да формира парламентарна група на РЗС в 40-то Народно събрание, каза лидерът на РЗС Яне Янев на пресконференция.
Политическият съвет на РЗС ще предложи на Конгреса, който ще се проведе на 5-ти април "в листите на партията за ЕП и за 41-во НС да не бъдат включвани бивши премиери, вицепремиери, министри, директори на държавни агенции, както и служители и агенти на бившата ДС. Може би 95% от кандидатите на РЗС ще са млади хора, които нямат агентурно минало,  каза лидерът на партията Яне Янев.
Янев каза, че няма намерение да разцепва съществуващите парламентарни групи. „Мои колеги, които нямат мотивация да стоят в групата на ОДС, аз ще започна преговори с тях. В тази парламентарна група няма да влизат бивши министри, вицепремиери и премиери”, каза той. Янев обясни, че няма мандат да оповести имена на хора, с които ще разговаря. Единственото име, което той спомена, е Георги Пинчев.
До 15 май РЗС ще предостави на Европейската комисия /ЕК/ доклад с конкретни факти и имена за корупцията и политическата мафия през последните 20 години в България.
Според Янев от партията  не искат и не се борят за прескачане на бариерата. Те се борили за голямо представителство, което да може да рестартира държавата. "Тук не е въпросът РЗС да има 10-15 депутати. Ние се борим за толкова народни представители, че да можем да свикаме Велико Народно събрание и да се работи за нова Конституция”, каза Яне Янев. 
Той  покани премиера Сергей Станишев на дебат. 
Днес на улица Раковска в столицата бе открит и новият пресцентър на РЗС. /БЛИЦ