„Продължаваме промяната” няма да подкрепят експертно правителство, а ще подкрепят политики в парламента. Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA Венко Сабрутев от ПП.  

„Най-важното за България е да има стабилно управление. ГЕРБ свали едно стабилно правителство като това на Кирил Петков. Те го направиха с идеята да управляват. Сега е тяхна отговорност да направят правителство”, заяви Сабрутев.

„Ставаме свидетели на това, че ГЕРБ бяга от отговорност. Това е токсична партия, с която никой не иска да се коалира”, коментира още той.

Сабрутев коментира и призива на ГЕРБ за преговори за управление. „Първо казаха, че ще пратят пратеници да преговарят. Когато им отказахме, те казаха – не бе не искаме коалиция с вас. Така и не разбрахме – искат ли или не искат коалиция с нас”, каза Сабрутев.

„Ние ще гласуваме против тяхно правителство. От ГЕРБ се опитват да ни кажат, че всеки следващ избор ще бъде същият. Това не е така. В последните няколко избора политическата картина се променя все повече и повече”, продължи Сабрутев.

Той отново припомни, че миналата година от ПП с 67 депутати са съставили коалиция. „Ако ГЕРБ не успее да състави правителство, изводът ще е – ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш нестабилност”, каза Сабрутев.

Той коментира, че в 47-ото НС между ГЕРБ и ДПС имало 80% съвпадения на вота. „Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Ако избирателите искат да ги управляват ГЕРБ и ДПС, да гласуват за тях. Ако – не, има алтернатива”, коментира Сабрутев.

Според него от ГЕРБ се опитвали да намерят вина в другите партии, за това, че не могат да съставят правителство.

ГЕРБ може да направи управленска коалиция, въпросът е дали ще я официализира. ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” имат достатъчно депутати, за да съставят правителство”, каза Сабрутев.