"ГЕРБ не е получавала покана за разговори от страна на "Има такъв народ" (ИТН), каквото е била отправена към БСП и двете т.нар. протестни партии", това потвърди Деница Сачева, която е член на ръководството на партията.

"Отричането на ГЕРБ означава да отричаш хората, които гласуват за нас. Не можеш да ги нарича терористи. А и при толкова малка разлика в изборните резултати няма нужда от такава стигматизация", коментира тя в сутрешния блок на bTV.

"Не се усещаме в изолация при положение, че голяма част от политиките, които се провеждат и в момента, са наши политики. Всички съзнателно се опитват да обръщат гръб на успехите ни, като преиначават нещата. Програмата 60/40 остава, планът за възстановяване е надграден, а не тотално променят.

Удобно е да се забравят. Нека има и критики, но и признание какви реално са нещата", каза още бившата социална министърка.

Сачева обеща да са конструктивна опозиция.

"Ако има добри идеи, ще ги подкрепят. Внесените вчера законопроекти в социалната сфера обаче са популистки. А "див популизъм" е внесеният от Манолова вариант за преизчисление на пенсиите, с които щели да се вдигнат с 30%, но не на всички", коментира бившата социална министърка.

"7 млрд. в следващите години би струвало преизчисление на пенсиите на база актуален осигурителен доход", посочи Сачева. 

"Първо трябва да видим политиките, после да преценим отношението си към евентуален бъдещ кабинет", каза Сачева в отговор на въпрос би ли хареса правителство, в което останат служебните министри от икономическия екип.

"Смущаващи са идеите на номинираните от Станислав Трифонов като приватизация на ББР, намаляване на данъци, нулев бюджетен дефицит и пр.", посочи Сачева.

Тя отново заяви, че ГЕРБ ще върне мандата веднага, ако й бъде връчен такъв.

По думите й ГЕРБ ще участва в новата комисия по ревизия на предишните управления, която се очаква днес да бъде излъчена от парламента. Очаква се тя отново да бъде оглавена от Мая Манолова, както в 45-ото НС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!