Трима души се опитват да се представят като лидери на тези протести, но те просто осъществяват логистична подкрепа -  с озвучаване и сценарии. Говоря за т.нар.  „Отровно трио“. Това заяви в ефира на Нова тв социалният министър Деница Сачева. 

"За единия от тях все още има съмнения, че може да стои зад сайта informiran.net. Тази дейност делегитимира, че на улицата има човек, който изразява морал", смята тя.

"Всички, които следят процесите, ясно виждат нещата и знаят, кои са клиентите на това „Отровно трио“. В случая, когато има протест, нека да говорим какви са конкретните искания. Тук не виждам такива", отсече министърката.

"Ако има млади хора, които искат България да бъде по-добро и справедливо място, то те трябва да получат възможност да са лидери на протеста. Няма нужда да се злоупотребява с тях и да бъдат вкарвани в някакви чужди сценарии", смята Сачева.

"Адв. Хаджигенов вчера си позволи да заплашва в ефир и да говори по абсурден начин за човек, който твърди, че е на страната на правосъдието. Аз все пак не се чувствам заплашена, защото знам какво и защо го правя", каза тя.

Според нея Борисов е свръхдиалогичен към всеки един човек. „Ако има млади хора, които искат да му предложат идеи как да се развива България, то той ще говори с тях. Такива лица обаче няма", добави министърката.  

„Промяната на Конституцията сама по себе си е мантра. Ако вие разберете какви са исканията на тези хора, а аз не съм ги разбрала, ще съм благодарна да ми ги кажете. Говори се за оставка просто, но не се предлага решение“, каза тя.

Според нея е важно да градим мостове и да опитваме да живеем заедно.

По думите й вотът на недоверие, който ще бъде гласуват след минути в парламента, ще бъде неуспешен.