„Не сме чули конкретни искания от протестиращите. Не чухме предложения, а само искания за оставки. Ние сме готови да се срещнем и да водим диалог“, това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Тя заяви, че с допълнителните пари, които вчера бяха договорени за България в Брюксел, ще се отдели голяма сума за борба с младежката безработица.

„Промени в кабинета ще има скоро. Да, има протестиращи, но и има много хора, които искат законноизбраното правителство да завърши своя мандат.

Не виждам с какво едни предсрочни избори ще бъдат полезни.

Всички варианти пред кабинета са възможни. Предстои коалиционен съвет и лидерите ще вземат необходимите решения“, поясни Сачева в сутрешния блок на БНТ.

„Вече казах своето лично мнение, че кабинетът трябва да завърши мандата в този си състав“, категорична бе социалната министърка.

„Един служебен министър на социалната политика няма да може да направи нищо. При липса на парламент който и да било министър не може да направи нищо“, каза Сачева.

„Подканване протестиращите какво предлагат за бъдещето, защото механичното повтаряне „Оставка! Оставка!“ не предвещават нищо добро. Готови сме за преговори с конкретни предложения, а не с хора, за които има съмнения, че са подкрепяни от дадени хора и партии“, допълни още министърът на труда и социалната политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!