Доста изпъстрен с политически събития бе вчерашният ден. Именно на 5 декември от ГЕРБ представиха кандидат-премиера си, който ще е нагърбен със задачата да състави правителство от тяхно име. Изборът им се спря на известния и признат неврохирург и зам.-директор на „Пирогов“ проф. Николай Габровски.

Отново в понеделник обаче гръмна и словесен скандал между президента Румен Радев и съпредседателите на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков и Асен Василев.

БЛИЦ припомня, че държавният глава заяви, че „това не е първата лъжа на Асен Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания“.

Малко след това дойде доста странната реакция от страна на ПП, които в последните два месеца, а и не само, биват уличавани в редица лъжи.

Именно по този повод Десислава Атанасова от ГЕРБ реши да се обърне с един въпрос към „Демократична България“ (ДБ), който толкова безропотно подкрепят ПП.

„ДБ, светило в неврохирургията или шарлатани?“, попита нежното острие на ГЕРБ в личния си фейсбук профил.

Под поста й заваляха куп коментари, ето част от тях:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук