Областният управител от АТАКА Илиан Тодоров се оказа в реална опасност от бомбената заплаха, за която БЛИЦ вече писа.

МВР е отцепило района пред областната администрация на Софийска област заради потенциална бомбена заплаха. Цялата администрация на Софийска област е напуснала сградата, стана ясно от съобщение, разпространено от него.

Тодоров е имал среща с проф. Михаел Бар-Зоар, който е автор на биографиите на Бен Гурион и Шимон Перес - Историята за спасяването на българската еврейска общност през Втората световна война и книгата „Мосад“.

Михаел Бар-Зоар е посетил областния управител на Софийска област Илиан Тодоров. 

Областният управител подари на професор Зоар антикварно издание на “Записките по българските въстания“ на д-р Ганчо Ценов. Илиан Тодоров връчи почетен плакет на проф.
Михаел Бар-Зоар в знак на признание за трудовете му, свързани с признаването на ролята на България в спасението на българската еврейска общност по време на Втората световна война. От своя страна г-н Зоар подари на Илиан Тодоров с лично послание, последната си книга „Няма невъзможна мисия“, както и книгата си „Мосад“. Г-н Тодоров благодари на г-н Зоар за неговата дейност по разпространението на ролята на България за спасяването на българските евреи.

Михаел Бар-Зоар и Илиан Тодоров постигнаха споразумение, следващата им среща да бъде в Израел в интерес на развитието на двустранните отношения между двете държави. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!