Нов ужасяващ скандал разкрива какво се крие зад цирковите изпълнения на председателя на Софийския районен съд Методи Лалов, научи БЛИЦ от свои източници в Съдебната палата.
Става ясно, че високопоставеният магистрат се опитва да заблуждава обществото, че поведението му да хвърли оставка е принципно, защото в най-скоро време ще излезе доклад на Сметната палата, в който се съдържат потресаващи нарушения на извършения под неговото ръководство ремонт на сградата на СРС на столичния булевард "Цар Борис Трети.

Служителите на Сметната палата са констатирали драстични разминавания между сумите, които са отпускани за покупка на обзавеждане и реалната им пазарна стойност. Груби нарушения са открити и при самата реконструкция, която години наред се използваше за нуждите на ГУСВ. 

Самият Методи Лалов е бил изключително наясно с изводите на проверката. Подозира се, че той е режисирал спектакъла с протеста пред сградата на Висшия съдебен съвет, за да може на по-късен етап да излезе, че евентуално обвинение срещу него за необосновани скъпия ремонт би било репресия за острата му позиция срещу съдебните кадровици.

Припомняме, че БЛИЦ бе първата медия, която разкри, че Лалов хвърля прах в очите на правораздавателната система като обявява, че ще подаде оставка само няколко месеца преди изтичането на мандата му.

След това на помощ бяха извикани негови приближени съдии, които с подписка трябваше да го разубеждават от намерението му да се оттегли. След като и този балон се спука, Лалов нарече членовете на ВСС "недостойни хора" само защото гласуваха... подадената от него оставка.

Какво ли ще обяснява Лалов, след като изводите на Сметната палата за златния ремонт на сградата на СРС излезе наяве предстои да разберем. Отсега, обаче е сигурно, че медиите на Прокопиев и Стоянка Георгиева ще влязат в ролята на негови защитници.

Ивайло КРАЧУНОВ