Представители на скандалната организация наречена Съюз на българските съдии бяха засечени на тайна сбирка в центъра на София от репортер на БЛИЦ. Магистратите, гравитиращи около задкулисния кръг „Агнешките главички”, дълго време обсъждаха бъдещото си влизане в политиката. 
Публична тайна е, че председателят на СРС Методи Лалов върти театрални постановки с подаването на своята оставка. Неговият мандат изтича след няколко месеца, но Лалов непрекъснато спекулира, че ще се оттегли, тъй като неговите колеги от СРС били претоварени от работа. 

В същото време шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова вече е обект на дисциплинарна проверка от членовете на ВСС заради забавени мотиви към присъди на рекордните 229 дела.

Вместо да се заемат с решаване на проблемите на гражданите, част от съдиите и главатарите им от „Агнешките главички” постоянно се чудят какви интриги да направят срещу ръководителите на правораздавателната система без да си дават сметка, че стават за резил. 

Очаква се тайната сбирка да роди нови долности срещу така неудобната за „Агнешките главички” българска прокуратура, които след това ще бъдат тиражирани от жълтите медии на Иво Прокопиев и Стояна Георгиева. 

В търсене на нови грантове от западащата фондация „Америка за България”, чиито изданията са с апокрифен тираж, са готови да обслужат всякакви интереси, които след това се опитват да пробутват като гражданска позиция.