Искаме прaвителството да работи спокойно и затова не издаваме кандидатурата си за президент. Когато има предизборен период започва и съответната негативна кампания, която за някои е основна. От тази гледна точка смятаме, че не е необходимо да я обявяваме сега. Това заяви в ефира на Нова телевизия Цветан Цветанов.
"Началото на септември е нормално да кажем какво е предложението ни за президент.”, добави Цветанов.
 
„Президентските избори винаги са печелени от партии, които издигат своя кандидат”, заяви той. Цветанов не пожела да издаде дали жена или мъж е кандидатът на партията за президент. „За мен е по-важно човекът да има нужните качества”, добави той.
 
„Вариантите са няколко. Имахме много достойни хора, които могат да бъдат избрани. Нашите хора се интересуват дали този човек, ще бъде съпричастен към партията или ще е външна личност. Кандидатурата ще бъде тясно свързана с партията, но все пак ще си остане надпартиен, ако заеме постът президент”, заяви Цветанов.
 
Според него силата на ГЕРБ е, че не дели хората на наши и ваши. "Правим политики, които да стигнат до всички. Искам човек, свързан с партията, на който да се търси отговорност, ако не се справи", добави депутатът.

"Личното решение няма как да бъде коментирано" заяви Цветанов относно отказа на Росен Плевнелиев от борбата за нов мандат. Той пожела здраве на президента.

"Получи се един по-добър заряд между опозиция и управляващи. Това е нещо позитивно, защото ни държи в по-добра кондиция", каза депутатът за Корнелия Нинова.