Изборът на МВР министъра Бойко Рашков за ръководител на Вътрешна сигурност Георги Георгиев е замесен в незаконен арест и пребит човек и изчезнали веществени доказателства!

Справедливото управление на Рашков, борещо се за връщане на нормалността и най-вече срещу полицейското насилие, поставя начело на дирекция Вътрешна сигурност човек, чието име е замесено в скорошен скандал, свързан с брутално полицейско насилие при което Георгиев е лично отговорен за пребиването на напълно невинен човек пред два месеца в с. Костинброд.


Георги Георгиев е мъжът без униформа

Още на 26 май сайта 4ВЛАСТ изнесе информация за това как ръководени от Георгиев служители пребиват свой колега пожарникар и то посред бял ден, но Рашков не обръща внимание на това. 

Запознати със случая твърдят, че въпросният ден, Георгиев е организирал екшън с пребиване, преследване и изчезване на голяма сума пари.

Трудно човек би намерил логика в мотивите на Рашков за кадровите совалки в дирекцията през изминалата седмица, при което той на няколко пъти назначава Георгиев за директор, след което го освобождава и назначава отново!

Но логика във всяко едно действие има. Няма случайни неща. В дирекцията се шушука, че срещу предаността на Георгиев министърът ще пренебрегне нарушенията, извършени от него, които на практика са престъпление, извършено от длъжностно лице.

Запознати с обстановката твърдят, че срещу Георгиев е било заведено административно производство, което нямало да види бял свят. На практика същото е под негова компетентност и доказателствата могат да бъдат подменени, да не кажем, че може да изчезнат.

Това поставя въпроса не е ли това начин да притискаш човек, като го държиш с прегрешенията му.

За да се отблагодари на Рашков  и да спечели сърцето му Георги Георгиев сам е предложил услугите си, като е разказвал откровени лъжи срещу колегите си. 

Благодарение на Георгиев, Рашков напълно незаконно се сдобива с класифицирана информация в дирекцията по досъдебни производства. Георгиев е изготвил списък с имена, адреси телефони, доказателства по делата, както и имената и телефоните на служителите работили по същите. 

В МВР Георгиев е известен като вечната Амбър, удобно услужлив и мазен към всяко едно ръководство, стига да запази мястото си. Служители от дирекцията шушукат, че Георги Георгиев е човекът, който е убеждавал министър Рашков, че в дирекцията са работели шредери, които са рязали денонощно  документи от СРС.

Тъй като при проверката от назначената от Рашков комисия същата е срещнала огромен отпор от оперативните работници на искането им да получат информация по досъдебните производства по, които е работила дирекцията, Георгиев е обещал на министъра, че встъпвайки като директор ще му предостави цялата информация.

За да засвидетелства лоялността си към Рашков, Георгиев поема неговата роля на разпитващ и привиква в кабинета си всички служители с една цел- информация, натиск и терор. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ