Самозвани представители на „Уикипедия“ у нас пълнят статии в т.нар. свободна енциклопедия с опорни точки, зададени им от Фабриката за фалшиви новини на подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев и аверите му Цветан Василев, Огнян Донев и Сашо Дончев. Става въпрос за лица, регистрирали се като уикиредактори, лъскащи имиджа на задкулисните си ментори и чернещи по тяхна поръчка враговете им, пише "Монитор".

Както се знае, техен враг №1 е депутатът и издателят на "Монитор" и "Телеграф" Делян Пеевски заради ред причини. Първото е разкритията на изданията от медийната ни група Телеграф, Монитор, Агенция Монитор и Политика, е за кабинета на Костов. На Прокопиев Командира хариза при престъпната приватизация Дамяница и Каолин на безценица. Пак при кабинета „Костов“ Сашо Дончев пък за една нощ стана Газов барон и празитен посредник по тръбата за синьо гориво. Цветан Василев пък получи даром КТБ, която се оказа перлата в короната на Костовата ДСБ, а Огнян Донев направи първа крачка към милионите и се устреми към Софарма. Именно заради тези разкрития от 10 г. насам менторите на задкулисието атакуват издателя на "Телеграф" и "Монитор" Делян Пеевски.

Той е тяхна мишена и заради внесения от него заедно с колегите му от групата на ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид закон за спиране на вторичния грабеж на КТБ, с който се пресичат финансовите потоци към тарторите на манифактурата за клевети и изданията в нея. Промените, които вече бяха одобрени от Народното събрание и влизат в сила до дни, съвсем опънаха нервите на кръжеца. Третата причина, заради която Пеевски е враг на N1 на Фабриката за фалшиви новини са поправките, които ще изкарат на светло собствеността и парите, стоящи зад печатните и онлайн медиите у нас.

Вижте целия материал в "Монитор".