Пореден скандал забърка служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той съобщи скандална новина, че МВР няма да докладва информация на прокуратурата, която има за купуване на гласове. Причината по думите му е, че трябва да се проведат честни избори, а не с манипулации и фалшификации.

Рашков отправи куп обвинения към прокуратурата, че се държи недостойно.


"При нас пристигна информация, че случаите се неглижират умишлено", заяви той.

"Кой е главният прокурор в България? Онзи, който назначава главният прокурор на този пост, той е главният прокурор. Когато сравних изказването на прокурора на Пловдив, установих, че думите му са като тези на бившия премиер", разкри той.

"Двамата не говореха за гласовете, а за дамаджани с алкохол. Нито Борисов, нито прокурорът говорят на тази тема за купуването на гласове", обясни вътрешният министър.

Припомняме, че в същото време преди дни гръмна скандал, след като стана ясно, че МВР под ръководството на служебния министър Бойко Рашков преобърна закони и правила. Това стана известно след поредната „акция“ на униформените в Пловдив, които обявиха, че са задържали собственик на фирма за дограма по подозрения за купуване на гласове.

От държавното обвинение в Пловдив обявиха, че данните по делото са им сведени устно по телефона. Прокурорите са получили телефонно обаждане, в което са ги уведомили, че полицията води досъдебно производство.

„Борисов много иска да е в парламента, но няма право да се намесва в работата на полицейските органи и да ги нарича милиционери. Прави се всичко възможно да се саботира дейността на нашите полицейски работници“, добави той.

„Не може бившият министър-председател да нарича полицаите от МВР милиционери - точно на празника им. И тази тяхна „милиционерска работа”.

Той не знае, че през това денонощие, което изтече, са разкрили не само документи, свързани с т. нар. „златен гьол”, които бяха укрити от фискалните органи у нас", каза вътрешният министър.

Рашков не пожела да каже дали само ГЕРБ са уличени в купуване на гласове. "Издадох тази информация за тази партия заради наглото поведение на Борисов", каза той.

Той запита дали е станало ясно колко всъщност вярва в Бог Борисов - той просто разчита на владиците. "Той е осигурявал средства за църквите, но целта е сега той да иска от тях съдействие. Той е сключил така сделка с давност от няколко години с българската църква", каза Рашков.

"В имущество на лица, свързани с ГЕРБ, са открити списъци с 28 000 избиратели. По първоначални данни, това са избиратели за политическа партия ГЕРБ”, заяви Рашков.

Не закъсня и отговорът на ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов обявиха за Нова телевизия, че твърденията на силовия вицепремиер са:

„Поредната груба манипулация на предизборния щаб на Румен Радев в лицето на служебния кабинет. Време е Бойко Рашков да спре да разказва и да започне да доказва твърденията си”, заявиха от партията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!