Днешният ден донесе морална победа за вота на недоверие, по който днес имаше само кратка дискусия в парламента – тъй като от Министерския съвет не са отрекли и не са се защитили по нито едно от обвиненията в него, коментира Иван Иванов от БСП.

В сблъсък с него в студиото на „Лице в лице“ влезе депутатът от ГЕРБ Мануил Манев.

По думите му днес отново не са били изнесени сериозни мотиви за този вот. Според него БСП е лишена от кадри, които да са експерти в областта на сигурността, и изказването на председателят им Корнелия Нинова е доказало тази теза.

„От БСП още веднъж показаха, че не разбират нищо от това, за което говорят”, смята той.

Иванов пък отново подчерта, че за пръв път се случва МС да не отрече обвиненията и да не се защити по нито едно от тях. По думите му гражданите не се чувстват спокойни след редицата инциденти и убийства, станали у нас през последните месеци.

Според него има насищане с престъпления в този период и затова сега е подходящо да се внесе този вот.

Манев определи тази теза като „смешна“ и излезе с обвинения, че по време на правителството на Орешарски редица експерти са били освободени от системата на МВР.

Той е категоричен, че ГЕРБ работи заедно с полицаите, за да се изчисти всички проблеми, които съпътства МВР, докато БСП подхожда със заучени фрази, спуснати от други място, които се тиражират не само в медийното пространство, но и в парламента.