"Очакванията, които имахме като парламентарна група и партия, е че зад тази сделка не стои Гинка. Стана ясно от изслушването в комисията, че държавата е била наясно с продажбата на ЧЕЗ. Ясно е, че ДАНС повече от две, три години са работили по случая". Това заяви в ефира на bTV депутатът от БСП Георги Свиленски по повод скандала с ЧЕЗ и срещата с Гинка Върбакова вчера в парламента.

"БСП започнаха с едни балони. Сделка, която е извършена в Чехия, не може да е криминална", отвърна представителят на ГЕРБ в студиото Валентин Николов.

"Няма спукани балони, на нас ни се обясняваше, че не се знае, че Гинка Върбакова купува ЧЕЗ. Борисов казва, че институциите са задействани, а вчера стана ясно, че нищо не е задействано", контрира го Свиленски. 

"Всичко това са сценарии, драми. Това от началото е една чалга и се пее "Шушана", "Шушана", "Шушана". Превърнахме държавата в чалготека. Трябва промяна в закона за енергетиката и тя ще стане. Когато държавата се намеси, тя ще вземе част от процентите, няма да има национализация", намеси се депутатът от Патриотите Валентин Касабов. 

В някой вечерен блок може да говорим за "Шушана", отвърна сурово депутатът от БСП.