Парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) излезе с остри декларации срещу съставянето на кабинета "Денков-Габриел".  

„И аз вече не знам кога сте искрени - когато призовавате Бойко Борисов сам да си даде имунитета, или когато призовавате да се направи комисия за имунитетите, която да се влачи до приемането на поправките на конституцията.

Знам обаче, че на това му се вика рекет. Както бяха рекет така наречените преговори за кабинет, разиграли се пред очите ни - или ще стане каквото ПП иска, или нищо. Явно цялата тази игра за борба с корупцията и изкореняване на модела на ГЕРБ са били само али-бали. Али-бали са и програмата ви, с която като смокиново листо искате да прикриете това правителство. Така поне си мислите, че не мирише, но истината е, че вони.

Поне 200 души в залата сме "за" както еврозоната, така и "Шенген". Какво и от кого пазите, лъжливи политици? На това ли викате промяна? За мен сте си чиста подмяна. Мафиотският модел на управление на държавата доновете си сменя, но целите - не. И вие сте носители на това ново управление на доновете", каза депутатът от ИТН Гроздан Караджов.

"Пътят към политическия ад е постлан с политически компромиси както знаете", допълни Караджов пред депутатите.

Той заяви още, че управленската коалиция е "коалиция на лъжата". Докато Караджов четеше изказването си, Кирил Петков го прекъсна няколко пъти. 

Той помоли председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков да му направи забележка. 

"Видяхме вече, че не можете да четете. Моля ви, кажете му да не ме прекъсва", обърна се той към председателя на НС. Караджов дочете декларацията си и слезе от трибуната. Докато Вежди Рашидов излизаше на трибуната, депутатът от НС се обърна към Петков и Василев и започна да крещи: "Колко пари сте взели? Колко пари взехте?"

Кирил Петков излезе на трибуната и залата пламна, ето какво се случва! БЛИЦ TV

ПГ на "Продължаваме промяната" (ПП) подхвърлиха няколко реплики по негов адрес, след което той направи неприличен жест - наподобяващ орална любов, придружен с "ръчна" дейност.

С него той може би е искал да демонстрира какво са направили Кирил Петков и Асен Василев. 

Той получи забележка от председателя на НС заради скандалния си жест. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук