Гергана и Соломон Паси опровергаха евентуално свое участие във властта. От няколко дни усилено се говори, че Гаргана Паси се гласи за министър в служебния кабинет и дори за еврокомисар, а съпругът й Соломон е главен консултант на ген. Радев при съставянето на новия кабинет.
Днес Гергана Паси написа следното във Фейсбук: „Падението на медиите през годините очевидно е взело такива размери, че вече е норма да се пише за живи хора, без дори да се потърси тяхната гледна точка.

И ако е възможно в замърсената медийна среда да бъде чута личната гледна точка, нека я споделя: 
1.С мен не са водени официални разговори за пост в служебен кабинет или за еврокомисар. 2. Ако получа такова предложение - ще го отхвърля без колебание, поради изцяло лични причини.
ЧНГ на всички мислещи и четящи българи!! Нашият свят би бил различен, ако главните редактори минават през детектор на лъжата всяка сутрин.

Напълно невярна е информацията в медиите, че заедно с президента Румен Радев участвам в съставянето на служебния кабинет. Така нейният съпруг и бивш министър на външните работи Соломон Паси коментира пред Епицентър.бг слуховете, че новоизбраният държавен глава се е допитвал до него, кого да назначи във временното правителство, което трябва да подготви и проведе предсрочните парламентарни избори.

„Напълно невярно е. Авторите на въпросната статия не са ми се обаждали“, повтори  Соломон Паси.

В публикациите в медиите дори се твърди, че лично той е препоръчал Огнян Герджиков за бъдещ служебен премиер. „Никого не съм препоръчвал на президента за нищо и не участвам в съставянето на кабинета“, категоричен е бившият министър на външните работи. Той допълни, че президентът Румен Радев сам ще подбере и назначи министрите в служебното правителство.