Към днешна дата Огнян Герджиков ще бъде служебният премиер, но до края на януари има още много време. Това каза журналистът Валерия Велева. Според нея неговата фигура ще се търси за успокояване на напрежението.
"От една реплика на Корнелия Нинова веднага скачат от ГЕРБ. Сега пък БСП са се изострили заради снега. Това е махленска полемика, а в момента нито една от политическите сили не предлагат визия за политиките в България. Те стоят в собствената си самозабрава и самовлюбеност и ще бъдат наказани за това", коментира тя пред Канал 3.

Журналистът беше категоричен, че промяната може да започне със служебното правителство, но тя реално може да се случи след изборите. "Огнян Герджиков е една изключително консенсусна фигура, която слезе от парламентарната трибуна с ръкопляскания. От него не можем да очакваме резки движения и завои. Той няма да тръгне да всява разногласия", коментира журналистът.

По думите й проф. Емилия Друмева вероятно ще стане правосъден министър и правен съветник на Радев. "За външно министерство се спрягат имената на сем. Паси. Засега отпадна фигурата на Богомил Бонев", посочи още Велева. Тя добави, че към този момент други имена не излизат.

"Семейство Паси отричат, както отрича и Любомир Кичуков", заяви журналистът. Според нея твърде много сме се вторачили в имената.

Относно новите проекти - "Да, България" и проектът на Бареков, Велева заяви, че нито един от двата няма да влезе в следващия парламент, защото те не показват кауза за страната. 

Тя прогнозира още, че животът на служебното правителство може да се удължи, защото резултатите от вота може да са такива, че да ходим на още едни избори.